Wij zijn de noodhulporganisatie in IJsselland. Wij zijn goed voorbereid en staan altijd klaar om een ander te helpen in geval van nood of wij helpen juist een ander om zichzelf goed voor te bereiden. Dat doen wij overal ter wereld, in heel Nederland en in de regio IJsselland.

Het Rode Kruis is er ook bij jou om de hoek in IJsselland. Ruim 500 vrijwilligers staan klaar voor EHBO op evenementenbevolkingszorg en voorlichting. We helpen mensen zich goed voor te bereiden op noodsituaties en geven allerlei EHBO-cursussen.

In IJsselland bestaat het Rode Kruis uit tien afdelingen en een overkoepelende districtsorganisatie. De afdelingen leveren onder andere Evenementenhulp en EHBO-cursussen. Het district coördineert onder meer Noodhulpteams en Bevolkingszorg, ter ondersteuning van professionele hulpdiensten tijdens rampen en grote incidenten.

IJsselland is één van de twee Rode Kruis-districten in Overijssel. Het andere is District Twente. Daarmee werken we nauw samen voor corona-inzetten. Er is een gezamenlijk actieteam dat alle corona-gerelateerde aanvragen in Overijssel beoordeelt en coördineert.

Meer weten over district of afdelingen? Die hebben elk hun eigen internetpagina. Zie DistrictDalfsenDeventerKampen‑IJsselmuidenKop van OverijsselOmmen,  Salland‑MiddenStaphorstVechtdalZwartewaterlandZwolle.

Ondanks dat wij een vrijwilligersorganisatie zijn, kost onze hulpverlening geld. Met dit geld kunnen wij investeringen doen die er voor zorgen dat wij nog beter kunnen helpen. Denk aan fietsen voor onze biketeams, tenten voor calamiteiten, voedselpakketten uitdelen, lespakketten verstrekken aan scholen of EHBO lessen geven aan kwetsbare (groepen) mensen.

Het is daarom fijn als u ons zou willen helpen, zodat wij kunnen blijven helpen. Want het Rode Kruis staat altijd klaar om te helpen en is overal, maar zonder jou helemaal nergens.

Start een actie

   
Wil jij in actie komen voor het Rode Kruis in het district IJsselland? Start dan een actie en ga aan de slag. Start jouw eigen actie
   
Wil jij een actie steunen van een vriend, collega of familielid? Zoek dan zijn of haar actie en doneer. Overzicht alle acties
   
Wil jij graag een actie starten of geld doneren aan één van onze bestaande projecten? Kies dan het project van jouw keuze. Overzicht alle projecten
Lees meer
€ 1.715 opgehaald
Laatste donatie 21-03-2021 | 15:26
Anoniem