Kom in actie voor het Rode Kruis IJsselland

 

Wij zijn de noodhulporganisatie in IJsselland. Wij zijn goed voorbereid en staan altijd klaar om een ander te helpen in geval van nood of wij helpen juist een ander om zichzelf goed voor te bereiden. Dat doen wij overal ter wereld, in heel Nederland en in de regio IJsselland.

Het Rode Kruis is er ook bij jou om de hoek in IJsselland. Ruim 500 vrijwilligers staan klaar voor EHBO op evenementenbevolkingszorg en voorlichting. We helpen mensen zich goed voor te bereiden op noodsituaties en geven allerlei EHBO-cursussen.

In IJsselland bestaat het Rode Kruis uit tien afdelingen en een overkoepelende districtsorganisatie. De afdelingen leveren onder andere Evenementenhulp en EHBO-cursussen. Het district coördineert onder meer Noodhulpteams en Bevolkingszorg, ter ondersteuning van professionele hulpdiensten tijdens rampen en grote incidenten.

IJsselland is één van de twee Rode Kruis-districten in Overijssel. Het andere is District Twente. Daarmee werken we nauw samen voor corona-inzetten. Er is een gezamenlijk actieteam dat alle corona-gerelateerde aanvragen in Overijssel beoordeelt en coördineert.

Meer weten over district of afdelingen? Die hebben elk hun eigen internetpagina. Zie DistrictDalfsenDeventerKampen‑IJsselmuidenKop van OverijsselOmmen,  Salland‑MiddenStaphorstVechtdalZwartewaterlandZwolle.

Ondanks dat wij een vrijwilligersorganisatie zijn, kost onze hulpverlening geld. Met dit geld kunnen wij investeringen doen die er voor zorgen dat wij nog beter kunnen helpen. Denk aan fietsen voor onze biketeams, tenten voor calamiteiten, voedselpakketten uitdelen, lespakketten verstrekken aan scholen of EHBO lessen geven aan kwetsbare (groepen) mensen.

Het is daarom fijn als u ons zou willen helpen, zodat wij kunnen blijven helpen. Want het Rode Kruis staat altijd klaar om te helpen en is overal, maar zonder jou helemaal nergens.

Start een actie

   
Wil jij in actie komen voor het Rode Kruis in het district IJsselland? Start dan een actie en ga aan de slag. Start jouw eigen actie
   
Wil jij een actie steunen van een vriend, collega of familielid? Zoek dan zijn of haar actie en doneer. Overzicht alle acties
   
Wil jij graag een actie starten of geld doneren aan één van onze bestaande projecten? Kies dan het project van jouw keuze. Overzicht alle projecten
Lees meer Lees minder

Start zelf een actie of doe mee met je team, je collega’s, je klas, je kookclub of bijvoorbeeld je popkoor. Kijk hieronder voor inspirerende acties van anderen.

Start actie
  Bekijk alle
19/03/2021 | 17:27

Morgen is het zover!

Nog 1 nachtje slapen en dan is het zover. De lente begint en de Voorjaarsloop van het Rode Kruis Kampen gaat van start. Rond 08:00 uur ontvang je een startvideo in je mailbox met daarin een speciale gast.  Mocht je mensen om je heen nog niet gevraagd hebben om mee te doen dan kan dat nog steeds! Hoe meer lopers hoe beter.  Geniet van je avond, neem nog even rust en dan wensen wij je alvast heel veel succes toe morgen!   Met vriendelijke groet, Team de Voorjaarsloop Rode Kruis Kampen-IJsselmuiden
07/06/2021
16:53

Jan

Bekijk alle