Geld doneren

Op deze website kun je het Rode Kruis bij jou in de buurt financieel steunen. Op deze manier help jij ons, zodat wij kunnen blijven helpen. 

Deze website is specifiek voor het district IJsselland, die bestaat uit de afdeling Dalfsen, Deventer, Kampen‑IJsselmuiden, Kop van Overijssel, Ommen, Salland‑Midden, Staphorst, Vechtdal, Zwartewaterland, Zwolle.

Hoe werkt het doneren?

Stap 1: Doneer nu

Klikken op de knop 'Doneer nu'. 

Stap 2: Waaraan wilt u doneren?

Doneer aan een persoon of doneer aan een team

Je kunt een donatie koppelen aan een persoon of een team. De donatie zal dan worden als opbrengst worden getoond bij die persoon of het team en zal ten goede komen voor het doel dat die persoon of team heeft gekozen.

Doneer aan een specifiek project of steun het lokale Rode Kruis

Het is ook mogelijk om aan een specifiek project te doneren. Dit doe je door het specifieke project te selecteren. Mocht je het Rode Kruis bij jou in de buurt (financieel) willen steunen, dan kun je een algemene donatie doen.

Stap 3: Hoeveel wilt u doneren?

Kies het gewenste bedrag dat je zou willen overmaken. We tonen de opties 5, 10, 25 en 50 euro als standaard optie, maar je kunt ook via de button 'Anders' en ander gewenst bedrag aangeven.

Vervolgens kun je aangeven of jij de transactiekosten wil betalen of dat wij die zouden moeten betalen. Oftewel is jouw donatie netto te besteden door ons of moeten we daar nog iets van aftrekken. Deze transactieskosten moeten worden betaald aan de 'payment provider' en de bank.

Stap 4: Persoonlijke gegevens aangeven

Bij de persoonlijke gegevens kun je aangeven of de donatie wordt gedaan als persoon of juist als bedrijf. Omdat wij het heel tof vinden dat jij ons (financieel) steunt en zouden dat graag aan iedereen willen laten zien. Echter begrijpen wij best dat jij dat niet fijn vindt en daarom is er de optie 'Mijn naam afschermen op de website'. Door deze optie aan te kruisen, zullen wij jouw (bedrijfs)naam niet tonen bij de donaties.

Stap 5: Blijf op de hoogte

Ook willen wij jou graag op de hoogte houden over onze ontwikkelingen. Wij vertellen jou graag wat we allemaal gedaan hebben in de afgelopen periode of wat er allemaal is gebeurd binnen het project. Dit zullen we doen via een nieuwsbrief, maar dan moet je wel de vraag 'Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen' wel hebben aangekruist.

Stap 6: Bewijs van donatie

Nadat je hebt gedoneerd, ontvang je een e-mail met de bevestiging van de ontvangst van je donatie. In deze mail zit ook een betaalbewijs dat je kan downloaden. Handig voor je eigen administratie of misschien de administratie van het bedrijf waar je werkt. 

En als het doelbedrag niet wordt bereikt?

Bij een project vermelden wij een doelbedrag en soms ook een doeldatum waarop dit bedrag opgehaald moet zijn. Het kan natuurlijk voorkomen dat het gewenste doelbedrag niet wordt bereikt.

In het geval dat het streefbedrag niet bereikt wordt, zullen wij zelf het aanvullende bedrag moeten bijleggen. Uit onze eigen middelen. Dat kan wel inhouden dat we een investering of start van een project iets moeten uitstellen dan we eigenlijk hadden gedacht. Ook kan het gebeuren dat we de opzet van een project een beetje moeten aanpassen. Mocht je hebben aangegeven dat wij jou een nieuwsbrief mogen sturen, dan blijf je hiervan wel op de hoogte.

Het terugstorten van donaties is niet aan de orde, tenzij wij hierover vooraf hele duidelijke afspraken met elkaar hebben gemaakt. Dit zullen wij dan ook schriftelijk met jou vastleggen. Een dergelijke afspraak maken wij bijvoorbeeld met sponsoren, subsidieverstrekkers en donateurs die een aanzienlijk bedrag willen doneren voor een specifiek project.